Update van school

Vrijdag 22 januari

Beste ouders/verzorgers,
De lockdown verlengd, nieuwe, nog strengere maatregelen. Het vraagt veel van ons allemaal. De boodschap dat onderwijs en opvang nog gesloten blijven tot 8 februari valt niet mee, ook voor ons. Tegelijk hebben we ook zorgen. De Britse variant kan zomaar ook bij ons toeslaan. En wat als er in deze tijd een besmetting op locatie plaatsvindt? Kunnen we dan nog wel noodopvang blijven verzorgen? Kunnen we dan ons onderwijs op afstand voortzetten? Reële vragen die we toch met u delen, zodat u weet wat ons bezig houdt.

Tegelijkertijd zien en horen we ook zorgen vanuit ouders, over de druk thuis, de combinatie werk en onderwijs en de achterstanden van kinderen.

Bij het aanvragen van noodopvang vragen we u nogmaals om heel kritisch te zijn. Zoals gezegd, ook bij ons zijn zorgen om besmettingen en we willen de groepen daarom klein houden. Kunt u een andere oplossing vinden, dan vragen we u met klem dit te doen. 

In de media is ontzettend veel aandacht voor het oplopen van onderwijsachterstanden. De kinderen ontwikkelen zich op dit moment anders, dat is absoluut waar. Wij hebben, ook door eerdere ervaringen, vertrouwen dat kinderen zich blijven ontwikkelen en dat wij ze straks weer voldoende kunnen begeleiden. Heb vertrouwen in ons, in uzelf maar vooral in uw kind! Het komt goed!

Wij genieten ook van de lichtpuntjes, kinderen die zwaaien als ze langs school lopen of fietsen, blije koppies in Meet, de samenwerking tussen de collega’s, ouders die ons een hart onder de riem steken, collega’s die elkaar opbeurende berichtjes sturen. Ook nu staan we samen sterk!

Voorleesdagen - tip van de bibliotheek
In de nieuwsbrief van het CPNB (in de bijlage) informatie over de De Nationale Voorleesdagen met o.a. leuke tips voor u als ouders: de live uitzending waar H.K.H. Prinses Laurentien voorleest uit Coco kan het! en een ouderflyer met voorleestips (zie ook de bijlage).
Vanuit Bibliotheek Kennemerwaard wordt ook dagelijks online voorgelezen.
Kijk op https://kennemerwaard.op-shop.nl/?categories[]=17&search= voor data en tijden.

Online lezing ”Uw kind op internet. Van schermtijd tot Tik Tok”
Online media en kinderen. Het is een hele uitdaging voor u als ouders.
GGD Hollands Noorden biedt op donderdag 28 januari 2021 van 20.30-21.15 uur de online lezing ‘Uw kind op internet? Van schermtijd tot TikTok’ aan. In de bijlage vindt u meer informatie.

Fijn weekend allemaal!

Team Michaëlschool

Logo Michaëlschool 191120 Logo Michaëlschool 191120